Rólam / O mne / About me

Tuba Ádám vagyok és a kedvenc fotóim a portrék valamint a különleges autók-motorok érdekes ábrázolása. Idáig főleg Somorja (SK) környékén fotóztam, de szívesen utazok távolabb az érdekes lehetőségek miatt.

A fotós pályafutásom még fiatalként, 2004-ben kezdtem egy tengerparti kiránduláson, amikor a kezembe került az első digitális fényképezőgépünk. A beállításokkal játszva, sikerült olyan képeket készítenem, ami vissza adta a hely életérzését.

A középiskolai tanulmányok után a pozsonyi UAT iskolában tanultam fotózást és grafikai design szakon. Itt sajátítottam el a digitális fotók retusálás alapjait.

Főleg kulturális rendezvényeken és koncerteken, fesztiválokon fotóztam és a legtöbb tapasztalatot itt szereztem. Későbbiekben esküvőkön és más családi rendezvényeken is fotósként voltam jelen.

A sok év fotózás után el tudtam dönteni, hogy a portrék készítése és a különleges autók-motorok fognak meg a legjobban. A terveim viszont nem érnek itt véget és a termék és reklám fotózást is fel szeretném fedezni.

Úgy tartom, hogy a digitális fényképek utómunka nélkül csak félkész termékek. Minden képem kisebb-nagyobb retusáláson ment keresztül, hogy visszaadja azt a hangulatot amit én vagy a kliensem kíván.

Főleg természetes fénynél szeretek fotózni és így az időzítés nagyon fontos egy sikeres fotózásra.